Tapahtuma

Häiriö osalla SSL:ää käyttävistä sivuista

Ratkaistu | 01.10.2021 | 17:02 GMT+03:00

Kaikkien varmenteiden pitäisi taas toimia testiemme mukaan. Kaikki virheelliset sertifikaatit on nyt saatu korjattua.

Työn alla | 01.10.2021 | 12:32 GMT+03:00

Osa eilen uusituista ja korjatuista sertifikaateista ei ole uusiutunut oikein. Let's Encrypt on vielä eilen myöntänyt uusia sertifikaatteja vanhentuneella sertifikaatilla, jonka vuoksi kaikki eilen uusitut sertifikaatit eivät vielä toimi.

Haemme nämä toimimattomat sertifikaatit uudelleen, kunhan saamme koottua listan rikkinäisistä sertifikaateista. Mikäli huomaat, että sivusto ei toimi, kannattaa laittaa viestiä asiakaspalveluumme, sillä pystymme korjaamaan näitä käsityönä ennen kuin automaatio saadaan valmiiksi.

Pahoittelemme ongelmasta aiheutuvaa häiriötä. Ongelma ei liity meihin, vaan ongelma on sertifikaatteja tuottavan palveluntarjoajan Let's Encryptin järjestelmissä, koska he ovat myöntäneet uusia sertifikaatteja vanhentuneella sertifikaatilla ja tämän vuoksi nämä uudet sertifikaatit eivät myöskään toimi.

Ratkaistu | 01.10.2021 | 10:41 GMT+03:00

Kaikki vanhentuneet sertifikaatit on nyt saatu uusittua. Mikäli sivuilla on edelleen ongelmia, olettehan yhteydessä asiakaspalveluun.

Avoin | 30.09.2021 | 08:24 GMT+03:00

Osalla SSL:ää käyttävistä sivuista tuottaa tällä hetkellä virheilmoituksen vanhentuneesta sertifikaatista ja sivuille pääsy on estynyt. Ongelma johtuu käyttämämme sertifkaattipalveluntarjoaan Let's Encryptin vanhentuneesta sertifikaatista, johon meidän sertifikaatit perustuvat. Mikäli sertifikaattiketjusta yksikin sertifikaatti on vanhentunut, menettävät myös voimassaolevat sertifikaatit voimassaoloaikansa.

Järjestelmämme on uusinut automaattisesti ja oikein asiakkaiden sivujen sertifikaatteja, mutta Let's Encryptin ongelman vuoksi osa uusituista sertifikaateista on uusittu vanhentuvaan sertifikaattiin perustuen, jonka vuoksi osa sertifikaateista on lakannut toimimasta 29.9. - 30.9.2021 välisenä yönä, kun Let's Encryptin oma intermediate-sertifikaatti on vanhentunut.

Uudistamme kaikki nämä virheelliset sertifikaatit, jolloin ongelma korjautuu automaattisesti. Pyrimme tekemään uudistamiset pikaisesti, mutta häiriö voi silti kestää useita tunteja, koska sertifikaattien uusiminen on hidasta ja vanhentuneita virheellisiä Let's Encryptin myöntämiä sertifkaatteja on suuri määrä.

Tilannesivun tuottaa Admin Labs